Mindre transportvolum gir miljøgevinst – Arvid Nilsson

Mindre transportvolum gir miljøgevinst

For å kunne produsere en skikkelig vannbestandig emballasje, var det nødvendig å investere i en ny pakkemaskin. Takket være den smarte konstruksjonen til kartongen, og at vi nå pakker alt på stedet, har vi kunnet redusere antall transporter betydelig. Det gir store miljøgevinster, sier Michael Petersson, logistikksjef hos Arvid Nilsson.

I stedet for å transportere produkter i ferdigpakkede plastkasser, kjøpes nå alle skruer i bulk på pall og pakkes på stedet i Kungälv. Dessuten veier Miljøboksen bare en tredjedel av tilsvarende plastemballasje, og den brettbare konstruksjonen gjør at den bare tar en brøkdel av plassen ved lagring og transport.

Miljøboksen leveres som helt flate ark til vårt lager i Kungälv. I den helautomatiske pakkemaskinen blir boksen brettet, limt, fylt og forseglet før den til slutt blir merket med etiketten. Deretter blir den tatt hånd om av våre folk og transportert videre til kunden.

Sammenlignet med produktene vi tidligere kjøpte i ferdigpakkede plastbokser, har vi nå halvert transportvolumet fra leverandørene våre, sier Michael Petersson. Pakkeprosessen er nå nesten helt automatisert, noe som fører bedre kvalitet på pakking og merking fordi risikoen for feil blir minimal.

Øverst i emballasjelinjen blir det målt nøyaktig riktig antall produkter som skal pakkes i hver Miljøboks.
Vi har gått gjennom flere deler av i pakkeprosessen, og i stedet for plast-tape bruker vi en svenskprodusert papir-tape. Vi bruker også bølgepapp i stedet for bobleplast når det er nødvendig.
Dessuten veier Miljøboksen bare en tredjedel av tilsvarende plastemballasje, og den brettbare konstruksjonen gjør at den bare tar en brøkdel av plassen ved lagring og transport.