Vi avskaffer plast – blir først i bransjen med vannbestandig papiremballasje – Arvid Nilsson
Arvid Nilsson Miljöbox

Vi avskaffer plast – blir først i bransjen med vannbestandig papiremballasje

Plast er et av vår tids største miljøproblemer og bare fra emballasjer oppstår atskillige millioner tonn plastavfall hvert år. Arvid Nilsson AB velger nå å sortere ut plastemballasje og blir den første i bransjen med en vannbestandig og resirkulerbar emballasje i papp – Arvid Nilsson Miljøkasse. 

Emballasjens funksjon er likeverdig med en plastemballasje, men sett ut fra et bærekraftsperspektiv er Miljøkassen betraktelig bedre.

“ Vi vil ta vårt ansvar for miljøet og samtidig gjøre noe ingen andre i bransjen har gjort før oss. Det var da ideen om å fremstille en resirkulerbar og vannbestandig emballasje i papp ble født”, sier Annika Folkesson, CEO hos Arvid Nilsson.

Byggebransjen etterspør en emballasje som tåler vann, fukt og kjøling. Arvid Nilsson AB vil selvsagt møte disse behovene, men ikke ved å tilby plastemballasjer som det eneste alternativ. Derfor lanserer man nå en miljøkasse som tåler vann og temperaturer. 

Miljøkassen er fremstilt av papp som igjen fremstilles av fornybare råvarer fra den svenske skogsindustrien. Et materiale som har en lav miljøpåvirkning. Miljøkassen sorteres som papiremballasje på gjenvinningsstasjonen. Den unike konstruksjonen med brettede kanter og en hel bunn i kombinasjon med den laminerte overflaten gjør at vann og fukt ikke kan trenge inn i pappen. Emballasjen kan gjenlukkes og er dessuten lett å komprimere når den har tjent sitt formål. Det innebærer at den tar betydelig mindre plass på byggeplassen enn en ferdig brukt emballasje.

”Å kunne tilby markedet en bærekraftig løsning som øker vår og våre kunders lønnsomhet, samtidig som miljøpåvirkningene reduseres, føles både utrolig godt og moro. Vi håper at bransjen vil forstå betydningen av å bruke bærekraftige materialer og ta sjansen på å påvirke i riktig retning. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe”, sier Annika Folkesson.