Arvid Nilsson vinner verdensmesterskapet i emballasje – Arvid Nilsson
Arvid Nilsson världsmästare

Arvid Nilsson vinner verdensmesterskapet i emballasje

Best i Skandinavia, og nå også best i verden! Arvid Nilsson har med Miljøboksen, en vannbestandig emballasje i kartong, vunnet Worldstar, verdensmesterskapet i emballasje. Bak konkurransen står emballasjeorganisasjonen World Packaging Organisation (WPO), som hvert år kårer verdens fremste emballasjeløsninger.

Arvid Nilsson AB, en av Skandinavias ledende leverandører av innfesting, og emballasjeselskapet aPak har utviklet innfestingsbransjens første kartongemballasje som tåler vann. Et samarbeid som har blitt belønnet ikke bare én, men to ganger. Tidligere i 2019 vant vi det skandinaviske mesterskapet i emballasje, og nå har vi også vunnet verdensmesterskapet.

Den prisbelønnede Miljøboksen er laget av kartong fra svensk skogindustri. En unik konstruksjon gjør at vann og fukt ikke kan trenge inn i kartongen. Den laminerte overflaten gjør emballasjen vannbestandig og samtidig gjenvinnbar som papir. Emballasjen er gjenlukkbar og lett å presse sammen når den ikke brukes lenger, noe som gjør at den opptar betraktelig mindre plass på byggeplassen enn brukt plastemballasje.

Annika Folkesson, adm.dir. hos Arvid Nilsson, ser utmerkelsen som et bevis på fremgang:

«Med Miljøboksen ble vi først i vår bransje med en vannbestandig emballasje i kartong. Miljøboksen er en del av vårt miljøansvar der vi jobber på flere plan for å minske plastavfallet fra sluttkundene våre. Vi er utrolig fornøyde med emballasjen vår. At vi nå ikke bare har blitt skandinaviske mestre, men også verdensmestre, føles som en ytterligere anerkjennelse av at vi har gjort noe enestående bra!»